Over ons

Trainers

Kees Voogt

Mijn naam is Kees Voogt (23-9-1954 De Lier) woonachtig te Bergschenhoek sinds 1984. Vanaf 19-2-2014 ben ik trainer van de sporters bij de loopgroep Running2B, voorheen de Doto trimgroep. Sinds 1-7-2005 ben ik gediplomeerd looptrainer op niveau 3 (LT3) en heb ik ook een geldige licentie van de Atletiekunie. De kern van mijn trainingen zijn voornamelijk gericht op snelheid. Wat betekent dat er tijdens de trainingen veel aan intervallen wordt gedaan. Daarnaast worden er maandelijks testloopjes gehouden over diverse afstanden. Het belang van een goede warming-up en cooling down is evident. Zelf loop ik gemiddeld elke 2 weken een wedstrijd. Meestal in de regio maar soms ook daarbuiten. In april staat standaard de marathon van Rotterdam op het programma. Eenmaal per jaar begin september organiseer ik ter gelegenheid van mijn verjaardag voor de clubleden en een aantal genodigden een Keesloopje. Dit is een prestatieloop over 5 km waarbij de gezelligheid voorop staat.
Foto (zie boven) met nummer 780 tijdens de ronde van West op 21-8-18.

Lex Koudstaal

Hallo, ik ben Lex Koudstaal (9-2-1957 Curaçao , gehuwd, 3 kinderen) Als looptrainer ben ik ruim 10 jaar verbonden aan deze gezelligste loopgroep van Nederland. Eén van de gezelligste althans. Als individueel loper loop ik sinds 1992 bij dit gezelschap. Sinds 2012 ben ik gediplomeerd looptrainer op niveau 3 (LT3) en heb ik ook een licentie van de Atletiekunie, welke ik elke 4 jaar verleng. Mijn trainingen zijn altijd gevarieerd en gedifferentieerd. Ik zorg altijd voor een adequate warming-up en een dito cool down. Tussendoor verzorg ik een aantal kernen, waarbij loopscholing en looptechniek vrijwel nooit ontbreken. Verder ben ik voorstander van creatieve loopvormen, out-of-the-box trainingen, verrassingen, heuvels, versnellingen en veel loopplezier. In het voorjaar pak ik altijd een nieuwe startersgroep op. Inmiddels heb ik al 9 groepen van scratch aan opgewerkt naar een verantwoord 5 kilometer examen. Die examens zijn altijd een waar loopfeestje. In het verleden kozen de leden van de startersgroepen altijd een leuk examenloopje van 5 kilometer uit, de laatste jaren organiseren we als Running2B loopgroep een eigen 5 kilometer wedstrijd. In de regel train ik de starters en de trimmers. Deze laatste categorie loopt in de regel die 5 km. in 25 minuten of ietsje langzamer. Ik werk bij Running2B prettig samen in een team van trainers en hulptrainers, die ook de andere hardlopers goed weten te trainen en te coachen naar behoorlijke prestaties en veel loopplezier.

De club van Lex Koudstaal (hardlopen.nl)

Hulptrainer: Richard Buitendijk

Voordeel

Onlangs hebben alle leden een gratis geel veiligheidshesje gekregen. Deze zijn betaald  van de sponsorgelden, welke we daarvoor hadden gereserveerd. Wij hechten binnen onze loopgroep veel waarde aan veiligheid tijdens het lopen.

Als loper van de Running2B loopgroep krijgen we 20% korting op speciaal aangemeten hardloopschoenen bij een gerenommeerde speciaalzaak in Rotterdam. Welke winkel dat is en welke voorwaarden daarvoor gelden is allemaal  terug  te lezen in een speciale nieuwsbrief welke achter het password  op deze site is terug te vinden. Alleen voor leden, dus. We streven ernaar om meer voordelen voor onze leden te creëren. Meer voordeel zal volgen. De voordeel-nieuwsbrieven worden regelmatig vernieuwd, blijf kijken.

Bestuur, management & structuur

Hardloopgroep Running2B kent geen bestuur, maar wordt ondersteund door een groep coördinatoren die gezamenlijk de verantwoordelijkheid op zich nemen voor de hardloopgroep.

Huishoudelijk reglement

Als loopgroep hebben we ervoor gekozen een huishoudelijk reglement op te stellen. Het reglement beschrijft afspraken, regels en richtlijnen en de rol van de coördinatoren.

Lees hier ons reglement