Vliegende Vrouwen Run

Vliegende Vrouwen Run daagt mannen uit

Hordes mega sportieve vrouwen die vijf of tien kilometer hardlopend door de Groenzoom in Pijnacker/Berkel en Rodenrijs leggen. Dat is in een notendopje uitgelegd wat de Vliegende Vrouwen Run is. Maar met de jubileumeditie in aantocht hebben we wat nieuws voor jullie in petto: wij dagen eenmalig ook de mannen uit!

Bij de voorgaande edities hadden we mannelijke pacers die ‘onze dames’ naar een droomtijd begeleidden. En tsjah, veel mannen konden alleen maar dromen van en over deze taak. In 2019 (18 mei) vieren we ons vijfjarig bestaan. Speciaal voor die gelegenheid dagen we álle mannen uit om met ons mee te lopen. Ja, wij dagen jullie uit! Gun ons een kleine voorsprong en we nemen het met liefde tegen je op.

Te gast
Het blijft een Ladiesrun en de mannen zijn slechts eenmalig te gast. Wij, alle dames, starten zowel op de vijf als de tien kilometer als eersten. De mannen kunnen ons ondertussen aanmoedigen. Enne, je wordt ook nog altijd ‘gehaast’ door mannelijke pacers. De mannen hebben een extra hindernis: zij moeten het zonder de mannelijke pacers doen…

Plezier
Voor beiden zijn mooie prijzen te winnen. Toch blijft de nadruk van de Vliegende Vrouwen Run op plezier liggen. Het is laagdrempelig, lekker dorps en knus. En wij willen eenmalig ook de heren laten ervaren wat voor heerlijke wedstrijd wij hebben. Al zijn wij wel heel benieuwd of er een man is die ons weet te verslaan, ondanks dat hij later aan de run begint. Meer informatie volgt snel. Maar dat het wederom een gave en bovenal gezellige run wordt, dát staat vast!

Geschiedenis
Bij de eerste editie (toen nog Ladiesrun Oostland geheten) in 2014 stonden er nog 350 dames aan de start, daarna groeide dat aantal ieder jaar. Met 500 deelneemsters is de run inmiddels een begrip geworden. Niet alleen in Lansingerland/Oostland, maar de loop trekt ook sportievelingen uit Brabant, Utrecht, Limburg en Zeeland.

Oud-Olympisch atleet én Asics frontrunner boegbeeld Robert Lathouwers is al meerdere edities gestrikt voor de ‘olympische warming-up’ en hij is de man van het startpistool.

https://www.vliegendevrouwen.com/evenementen/inschrijven/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *