Extra uitdaging op onverhard pad

Trailrunning2B

Begin 2024 hebben de trainers besloten om ook trailruns toe te voegen aan het trainingsaanbod van Running2B. Hierbij hebben we een aantal afspraken gemaakt.

Vier keer per jaar
We starten met 4x per jaar, 1x per seizoen. Voorlopig zijn de volgende data geprikt:

– Za 20 apr
– Za 22 juni (ivm zomervak)
– Za 21 sept
– Za 21 dec

Aanmeldingen vooraf
Het idee is dat we werken met aanmeldingen vooraf om het vervoer en de begeleiding goed te kunnen organiseren.

Vervoer
Carpoolen is vaak het handigst. Spreken we af in de speciale trailrun-groepsapp.

Twee niveaugroepen
We mikken voorlopig op 2 groepen, eentje voor lopers uit de tussengroep en een eentje voor sporters. Bij onvoldoende aanmeldingen voor twee aparte groepen voegen we de groep samen.

Voorwaarden
We stellen wel een paar voorwaarden. Je kunt mee als je een ervaren loper bent, al langere tijd nagenoeg klachtenvrij loopt en niet bang bent om in een bos- en zandrijke omgeving te lopen met alle uitdagingen van dien (zwaaiende takken, kuilen, gladdere gedeeltes door modder, uitstekende boomwortels, soms doornstruiken langs het pad).

Voorzichtige loopstijl
Je moet ervan uit gaan dat de meeste paden die we lopen slecht bereikbaar zijn voor hulpdiensten. Daarom is het belangrijk dat je voorzichtig loopt (afstand houden, kortere passen dan je gewend bent, vooruitkijken, wandelen waar jij het nodig vindt).

Running2B in actie

De helden in actie op locatie. Acht kanjers van Running2B verkennen het onverharde pad samen met ervaren trailrunner en trainer Gert-Jan. De prachtige omgeving van Meijendel werd door deze kanjers doorkruisd. Met een voldaan gevoel keerde de groep weer netjes op tijd huiswaarts. 

Kleding / schoenen / uitrusting
– Bidon met voldoende water of energiedrank
– Energiereepje
– Een opgeladen telefoon
– ID-kaart (zelf geschreven en geplastificeerd kan ook)
– Vooraf zonnebrandcrème smeren en pet/bandana op bij zonnig weer

Verder geen bijzondere vereisten;
– Trailschoenen zijn niet nodig, maar wel fijn/nuttig voor meer controle op onverharde ondergrond (modder en zand blijven niet of minder in de zool vastzitten); als je toch al van plan was om trailschoenen te kopen, kijk dan eens hier (Trailrunstore, vestiging in Zoetermeer; vaak leuke aanbiedingen).
– Trailvest is alleen nodig voor langere afstanden en fijn in warme periodes omdat je makkelijk wat meer water kunt meenemen dan in een gordel of losse bidon. Klik hier om naar de Trailrunstore te gaan. 

Teken
In warmere periodes van het jaar is het belangrijk dat alle deelnemers zichzelf na afloop controleren op teken, want de kans op een tekenbeet is altijd aanwezig.

Begeleiding
Met elke groep gaan 2 ervaren lopers (waarvan minimaal 1 trainer) op pad, met gps op horloge of handheld-gps en voor noodgevallen de route op de telefoon.

Versnaperingen
Koffie, thee en Iets te eten voor na afloop organiseren we onderling.

Communicatie
Via een nieuwe trailrun-groepsapp houden de deelnemers elkaar op de hoogte.

Inschrijven
Je kunt je via deze link inschrijven voor de run van 20 april.