Trainingen

Je bent van harte welkom, hardlopen in Lansingerland

Onze trainingen zijn gericht op core, loopscholing en kracht. We zijn met 7 gespecialiseerde trainers en per training zijn er 3 groepen waaruit je kan kiezen. Dit zijn: trimmers (tot 7km), tussengroep (tot 10km) en sporters (tot 15km). Daarom zijn er (behalve vakanties) altijd 3 trainers beschikbaar. Samen met onze enthousiaste trainers kijken wat het beste bij je past.

Twee keer per week trainen 

We trainen op woensdagavond van 19.30 – 21.00 uur vanuit het Berghonk, Burgemeester van Oostenweg 4, 2661 HN Bergschenhoek.

Berghonk
Outdoor Valley

Zaterdagmorgen van 08.30 – 10.00 uur, vanuit Outdoor Valley, Hoeksekade 141, 2661 JL Bergschenhoek, (gelegenheid tot koffie drinken na afloop). Kijk voor meer informatie over Outdoor Valley op: https://www.outdoorvalley.nl/

Hardlopen in de buitenlucht

Onze trainingen vinden plaats in de buitenlucht. We maken gebruik van de ruime omgeving in Bergschenhoek en het Rottemerengebied. De wisselende weersomstandigheden krijg je er gratis bij en vormen een extra uitdaging. Wind mee of tegen, de zon op je huid, een regenbui, onze trainingen gaan altijd door!

Meetrainen en kosten

Je kunt 3 x gratis meetrainen. We hopen natuurlijk dat je enthousiast bent geraakt. Zo ja, Dan ontvang je een mail om je in te schrijven op onze site. De jaarlijkse kosten bedragen € 110. Via een betaalverzoek per e-mail verzoeken we je in de maanden januari en juli € 55 over te maken op onze bankrekening.

Onze trainers

Bekijk hier al onze trainers
Lex Koudstaal
Rory O'Connor
Kees Voogt
Kees Voogt
Gert-Jan Meijers
John Dolstra
Gertjan Smit
Andreas Cornelisse
trainert
Silva de Jong
Richard Buitendijk
Gerjan & Marin Tromp

Running2B is al 10jr lang de gezelligste loopgroep van Nederland. Mijn trainingen zijn altijd gevarieerd en gedifferentieerd. Ik verzorg een aantal kernen, waarbij loopscholing en looptechniek vrijwel nooit ontbreken. Daarbij geef ik creatieve loopvormen, out-of-the-box trainingen, verrassingen, heuvels, versnellingen en veel loopplezier. Inmiddels heb ik 9 groepen opgeleid naar een 5 kilometer examen. Ik geef training 2x per week training aan de trimmers.

Vanaf 2014 ben ik trainer van de sporters bij loopgroep Running2B. De kern van mijn trainingen zijn voornamelijk gericht op snelheid. Wat betekent dat er tijdens de trainingen veel aan intervallen wordt gedaan. Ik geef, indien mogelijk, training op woensdagen.  

Hardlopen doe ik voor ontspanning en om conditioneel fit te blijven. Ik loop al ruim 30 jaar, PAC, DOTO en de laatst 5 jaar bij het gezellige R2B. Sinds kort ben ik 1 van de 7 trainers die onze 3 loopgroepen begeleid. Ik geef hoofdzakelijk training aan de tussen- en sportersgroep waarbij de afstanden variëren tussen 9 – 12 km.

Duurloop – interval – heuveltraining – circuit op tijd , komen regelmatig in mijn programma aan bod. 

Voor mij is hardlopen belangrijk als moment van ontspanning. In mijn trainingsplannen zoek ik naar veel afwisseling, zowel voor wat betreft route, tempo, hoogteverschillen en ondergrond. Running2B is een sociale loopgroep, we dagen elkaar uit en kijken naar elkaar om. Wat mij aanspreekt is het sociale karakter van de groep. Ik geef training aan alle groepen.

Inmiddels ben ik 5jr lid van Running2B. Mij is 3 jaar geleden gevraagd training te geven en dit heb ik opgepakt. Ik heb een cursus gevolgd bij Re-act en geef vnl. training aan de tussengroep/sporters. Dit doe dit met veel plezier omdat wij een gevarieerde club met mensen zijn. Mijn kern bestaat vooral uit intervallen omdat ik merk dat dit je duurloop ten goede komt. Ik vind het leuk als men voor een wedstijd gaat trainen.  

Op zaterdagen geef ik training aan de tussengroep. Deze groep loopt tussen de 8 en 10 km in een gemiddeld tempo.  Mijn trainingen worden gegeven in het mooie hoge en lage Bergsche bos. Wil je een keer mee meld je dan aan via info@running2b.nl

Info volgt

Info volgt

Info volgt

Trainingen

Er wordt getraind volgens de laatste inzichten van de Atletiekunie. Wij zijn voorstander van een goede warming-up en cooling-down. We besteden aandacht aan houding, ademhaling, loopstijl/looptechniek, loopscholing en willen blessures voorkomen. De kern van een training bestaat uit verschillende onderdelen zoals; heuvelloop, spelelementen, snelheid, intervallen, fartleks, piramideloop en waar er verder behoefte aan is. Elke week wordt een andere route gelopen, in de winter en zomer zijn er verschillende programma’s en er wordt gedifferentieerd getraind.

Onze loopgroep is aangesloten bij de Atletiekunie. Dat betekent ook dat je als lid via collectief afgesloten aansprakelijkheidsverzekering bent verzekerd. De voorwaarden tref je hier aan.

Organisatie

De loopgroep bestaat uit 5 (vrijwillige) coördinatoren die gezamenlijk de verantwoordelijkheid op zich nemen over het reilen en zeilen van de loopgroep. Over dat laatste hebben we een huishoudelijk reglement.